Fotografie Santiago De Flô

Studio Updates —

Studio updates.

5 redenen waarom je New York moet bezoeken als fotograaf

New York. De stad van dromen. Sinatra zei: “the city that never sleeps”, Alicia Keys vindt het “a concrete jungle where dreams are made”. Maar ze hebben allebei gelijk. New York is een architecturaal wonder waar je van de ene verbazing in de andere valt. Van ’s werelds bekendste musea tot een musical op Broadway. De wereld ligt aan je voeten.
Maar ook voor fotografen is het een droom. Ik geef je 5 redenen waarom!

Wolkenkrabbers. Overal. 

Of toch in het zuiden, het Financial District. Wolkenkrabbers zijn zowel van op de begane grond als van op de bovenste verdieping indrukwekkend. De stenen gedaantes werpen hun schaduw over de drukke straten van de stad. Zoek een fijne hoek om het One World Trade Center te fotograferen of beklim Rockefeller Center naar Top of The Rock voor een indrukwekkend uitzicht op downtown New York, met het wereldberoemde beeld van het Empire State Building voor je. 

Empire State Building

Fotografeer New Yorkers

Amerikanen zijn chauvinistisch. Dat weten we allemaal. Maar ze zijn ook enorm vriendelijk. Je wordt overal (er zijn uitzonderingen die de regel bevestigen) met een glimlach onthaalt en er is geen vraag teveel voor de mensen die aan het werk zijn in de stad. Vraag gerust aan de mensen op straat, in de metro of in de winkel of je een portretje mag nemen. De kans op een ja is groot!

Portret in metro New York

Stad van bezienswaardigheden

New York staat vol met wereldberoemde uitzichten. Denk aan het Vrijheidsbeeld, Chrysler Building, Flat Iron Building, Brooklyn Bridge, … Zoek de uitdaging om deze monumenten op een originele manier in beeld te brengen. Boek een helikoptervlucht, kruip eens op een van de vele watertaxi’s of ga er eens recht onder staan. Ook vanaf de andere kant van de Hudson rivier kan je de hele skyline fotograferen.

Statue of Liberty

Bezoek de verschillende wijken

Manhattan kennen we allemaal. Maar ook Brooklyn, The Bronx, Queens en Staten Island zijn deel van de stad. Trek je wandelschoenen aan en bezoek deze wijken met je camera in de aanslag. Van Flushing Meadows in Queens tot Bushwick in Brooklyn, er is veel te zien en te fotograferen. Boek een van de vele tours waar je met een gids de stad kan verkennen, ook de minder bekende delen. 

Bushwick

Ontdek elke centimeter van de stad

Hoewel het metrosysteem in New York een goed georganiseerde chaos is, raad ik je toch aan om de stad te voet te verkennen. Als je om 11 uur tussen de wolkenkrabbers aan het wandelen bent, kan je om half twaalf al in Chinatown of Little Italy zijn. Als je je ondergronds verplaatst, kan je dit missen. Een betere stad voor straatfotografie ga je niet vinden. 

NewYorkCity-LoRes-4.jpg

Conclusie: In New York ga je je niet vervelen. Boek zo snel mogelijk een vlucht naar JFK airport en haal je camera boven! Veel plezier!

Santiago De Flô