Foto’s met huisdieren: de do’s & don’ts 

 
Dierenfoto's.png
 

Een foto met je favoriete huisdier, geweldig toch? Een goede foto of selfie maken samen met je hond of kat is echter niet altijd makkelijk. Dieren bewegen, luisteren niet altijd en hebben meestal geen idee van wat poseren is. Toch zijn er enkele tips & tricks die je kunnen helpen betere foto’s met je huisdier te maken. 

Let op de omgeving 

Ok, jij en je hond/kat of desnoods goudvis staan centraal, maar de omgeving is ook belangrijk. De omgeving rondom je foto maakt of kraakt je foto. Bovendien kun je de omgeving vaak ook actief benutten. Denk maar aan regen, dwarrelende blaadjes of een bal die geworpen wordt. De omgeving bepaalt mee het resultaat van de foto. Een waardeloze achtergrond? Door voor een beperkte scherptediepte te kiezen kan je dit verbloemen. 

Licht in overvloed 

Een te donkere foto levert vaak een matig resultaat op. Een goede belichting is essentieel en daglicht is meestal onontbeerlijk. Ook als je binnen fotografeert moet je zorgen dat er voldoende daglicht is. Flitsen beperk je maar beter, de meeste huisdieren zijn er niet wild van. Ook met de scherptediepte spring je maar beter voorzichtig om. Zo zuig je de aandacht naar je hond of kat en niet naar de achtergrond. 

Kies voor de ‘sportmodus’ op je camera of smartphone

Dieren bewegen en vaak brengt dat onscherpe foto’s met zich mee. Op heel wat camera’s en smartphones vind je een sportmodus die bewegende beelden scherper schiet. Als je toch voor het handmatig instellen gaat, beperk dan de sluitertijd. Je camera dient ook continu te blijven scherpstellen op je huisdier, ook als het in beweging is. Zo maak je de leukste actiefoto’s. Op een smartphone heb je ook de ‘burst’ instelling. Met deze functie maak je heel wat foto’s snel achter elkaar, de kans is groter dat er een scherpe en goede foto tussen zit. 

Wijk ook eens af van de gebaande paden 

Uiteraard kun je een potretje maken, maar waarom geen bijzondere foto proberen? Stel eens scherp op de ogen, maak een 3/4de foto of breng maar de helft van het hoofdje in beeld. Probeer verschillende hoeken en ga ook eens op je buik liggen. Speel met het licht en hoeken, zo merk je al snel welke foto’s je leuk vindt. Zorg er in elk geval voor dat de ogen van je huisdier scherp zijn, hier zit vaak de uitstraling van het beestje in. Andere leuke foto’s zijn detailfoto’s, waarbij je één (bijzonder) aspect van je dier in the picture plaatst. Een poot, een oor, een vlekje, … alles kan. 

 
PortraitWebsite-4-4.jpg
 

Trek voldoende tijd uit 

Huisdieren en kleine kinderen: ze vallen best te vergelijken. Hoe ik dat bedoel? Wel, om goede foto’s te maken moet je tijd uittrekken: ze laten zich beide niet sturen. Haastwerk is zelden goed, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt, ook als je trouwe viervoeter weigert te luisteren. Nog een tip? Zorg dat je een snoepje of koekje bij de hand hebt: het kan wonderen doen. 

Leuke foto’s met je huisdier? 

Slaag je er niet in zelf de perfecte foto schieten? Of wil je zelf mee in beeld? Als professionele fotograaf neem ik niet enkel foto’s van mensen maar ook van dieren. Ik zorg voor onvergetelijke foto’s van je huisdier of van jullie samen. Ook foto’s met het gezin in het huisdier of de huisdieren zijn perfect mogelijk. Jouw hond of kat op beeld vereeuwigen? Eén telefoontje of mailtje en we gaan op pad! 

Vorige
Vorige

NPZW - Netwerk Palliatieve Zorg Waasland

Volgende
Volgende

De perfecte herfstfoto!