Hoe sta ik mooi op foto? 

Ben je vaak teleurgesteld bij het bekijken van een foto die van je genomen werd? Ben jij die persoon van je vriendengroep die er altijd het minst mooi opstaat? Misschien heb je soms zelf het gevoel dat je gewoon écht niet fotogeniek bent? Voor sommige mensen voelt het wat natuurlijker aan om goed op te foto te staan dan voor anderen. Maar dat wil niet zeggen dat jouw kansen verkeken zijn. Als fotograaf heb ik gelukkig wat inzichten in wat werkt en wat niet. Ik geef je alvast een aantal tips mee. 

 
White Red Beauty Quotes Pinterest Graphic.png
 

Ga voor de juiste houding 

Weet je niet welke houding aan te nemen op de foto? Een gespannen houding is één van de belangrijkste redenen waarom een foto soms mislukt. Kies er daarom voor om een of twee handen op je heupen te leggen. Dat voelt comfortabel én zo ziet het er ook uit. Het beste kies je voor de hand die het dichtst bij de camera komt. Zo ziet je arm er een heel stuk slanker uit, en jij dus automatisch ook. Een gouden tip. 

SocialWebsite-15.jpg

Keren en draaien … 

De pose maakt of kraakt de foto. Ga je voor een foto waar heel je lichaam op staat? Laat full front, maar draai je lichaam: zo zie je er automatisch heel wat slanker uit. Door één voet net voor de andere te plaatsen worden je benen optisch langer. Toch ziet deze houding er net natuurlijk uit: een echte aanrader dus! 

Ook je gezicht ziet er niet zo charmant uit wanneer dit plat van vooraan gefotografeerd wordt. Houd daarom je gezicht altijd een tikkeltje schuin, en zorg ervoor dat je kin net wat naar boven of beneden is gericht. Volgens wetenschappelijk onderzoek geeft de linkerkant van ons gezicht het meeste expressie weer. Voel jij je ongemakkelijk voor de lens? Laat dan de rechterkant van je gezicht zien, dan valt er geen spanning meer te lezen! 

Tongen maar! 

Je zou denken dat je tong niet belangrijk is bij het nemen van een foto, maar niets is minder waar. Een alom bekend handigheidje onder de Hollywoodsterren is het volgende: druk bij het nemen van een foto je tong tegen je gehemelte, achter je voortanden. Het klinkt (en voelt!) raar, maar zo haal je het meeste uit je gezicht. Je dubbele kin wordt weggewerkt en je kaaklijn wordt strakker. Geen wonder dat alle sterren er zo fotogeniek uitzien. En jij maar denken dat het aan al die gezichtsbehandelingen lag … 

Instagram-2.jpg

Het zit in je blik 

Wil je vrolijk, verleidelijk of net heel serieus op de foto staan? In al deze gevallen is het slim om niet in de camera te kijken, maar om er net boven te kijken. Dat komt heel wat natuurlijker over. Daarnaast haalt het ook wat spanning weg: de starende blik van de lens kan je op die manier een beetje afwenden. Zo voel jij je wat comfortabeler, en dat zal je ook merken op de foto. 

Knal uit die groepsfoto 

Ben jij diegene op een groepsfoto die steeds lijkt te verdwijnen? Dat komt heel waarschijnlijk door je houding. Stel je net even wat anders op en je zal merken dat je uit de foto knalt. Een erg vaak gekozen houding is lichtjes voorovergebogen. Waarom, dat weet niemand: dit is haast één van de meest onflatterende poses die je kan aannemen. Vermijd dus deze houding ten allen tijde! Kies daarom voor een pose die bij je persoonlijkheid en lichaam past. Ben je heel extravert, dan mag je ook met extraverte houdingen op de foto uitpakken. Daarnaast maakt het de foto een heel stuk dynamischer, wat het dan weer leuker maakt om naar te kijken. Win-win! 

Besteed aandacht aan je make-up

Op de foto wil jij natuurlijk extra mooi staan, waarschijnlijk heb je dan ook over je make-up nagedacht. Belangrijk is om niet te gaan experimenteren, maar te kiezen voor een uitstraling die natuurlijk aanvoelt. Kies voor natuurlijke make-up technieken en vermijd opvallende oogschaduw of blush. Opvallende make-up laat vaak een vettig en glanzend effect na. Wil je toch een beetje opvallen? Kies dan voor een lippenstift of een lipgloss in een iets fellere kleur, zo straal je net een beetje extra. Vermijd echter wel bronzen tinten of lippenstift met een paarse of blauwe kleur: deze tinten doen je er ouder uitzien. 

Tijd voor actie?

Zin om deze tips eens in de praktijk om te zetten? Als fotograaf nodig ik je graag uit voor mijn lens en schiet ik je van je mooiste kant!  Als je het nog niet helemaal onder de knie hebt: geen enkel probleem, daar help ik je er wel bij. Gegarandeerd ben je helemaal weg van je portretten! 


Vorige
Vorige

De perfecte herfstfoto!

Volgende
Volgende

Welke outfit is perfect geschikt voor de familiefoto?