Welke outfit is perfect geschikt voor de familiefoto? 

Met de ganse familie op de foto? Een geweldig moment en uiteraard wil je op je best op de familiefoto staan en daar hoort een bijpassende outfit bij. Poseren zit echter niet iedereen in de genen en heel wat mensen voelen zich ongemakkelijk als ze op de foto moeten. Ik geef je met mijn ervaring op het vlak van familiefoto’s graag enkele tips mee, zodat ook jij staat te blinken op het familieportret. Het belangrijkste aan je outfit is hoe jij je er in voelt! 

 
Ivory Couple Cross Lines Wedding Pinterest Graphic.png
 

Tip 1 l Draag kledij waar je je goed in voelt 

Wil je je goed voelen tijdens de familieshoot en wil je dit ook uitstralen op de familiefoto, dan draag je maar beter een outfit die je als gegoten zit en waar je je goed in voelt. Je compleet in het nieuw steken geeft vaak een ongemakkelijk gevoel en doet wat kunstmatig aan. Niet ideaal om te stralen op de foto. 

FamilyWebsite-3.jpg

Tip 2 l Mijd al te drukke prints 

Fan van hele drukke prints? Leuk, maar tijdens een familiefoto net iets minder aangewezen. Als iedereen prints draagt, dan wordt de familiefoto al heel snel een drukke bedoening. Laat de drukke prints dus achterwege en kies bij voorkeur voor een effen outfit in neutrale kleurtonen. Ik stip het hier al even aan: pastel is altijd goed. 

Tip 3 l Stem de kleuren op voorhand wat met elkaar af

Wil je een harmonieuze familiefoto waar niemand op het vlak van outfit uit de toon valt? Stem de kledingkeuze en kleuren dan op voorhand met elkaar af. Zo match je de outfits met elkaar en krijg je een coherent en op elkaar afgestemd eindresultaat. Een familiefoto waar harmonie in zit, die rustig oogt en qua kleurencompositie goed zit, is een stuk aangenamer om jaren naar te kijken. 

Pastelblog-1.jpg

Tip 4 l Met pastel zit je altijd goed

Elke mens staat beter met het ene kleurenpalet dan met het andere. Zo heb je mensen die geweldig goed op de foto staan met rood en bij anderen is het tegendeel een feit. Heb je geen idee welke kleuren bij je passen of op een familiefoto tot hun recht komen, weet dan dat je altijd goed zit als je voor pasteltinten kiest. Deze vloeien vaak samen met de omgeving en houden het fris en rustig. 

Tip 5 l Beperk de opzichtige accessoires

Een familiefoto draait om het geheel, laat om die reden ook al te opzichte accessoires achterwege. Het is niet de bedoelingen dat individuen er op een familiefoto al te hard uitspringen. Een geslaagde familiefoto draait om het geheel en plaats de afzonderlijke individuen even in de schaduw. 

Tip 6 l Houd rekening met de setting van de shoot 

Een foto in de tuin, voor een kasteel of in de living? Als je op voorhand weet in welke setting de familieshoot plaatsvindt, kan je hier ook qua kledingkeuze rekening mee houden. Probeer je outfit af te stemmen op de achtergrond en omgeving. Een bruine short en witte t-shirt is bijvoorbeeld geen topper voor een familiefoto op het strand. Een minimum aan contrast is wel aangewezen. 

FamilyWebsite-5.jpg

De perfecte familiefoto laten nemen? 

Ben je nog op zoek naar een professionele fotograaf die je bijstaat met raad en daad en het perfecte familieportret schiet? Neem dan zeker contact met me op. Ik heb al heel wat ervaring met familieshoots en haal ongetwijfeld ook het beste in jullie naar boven. Het resultaat? Familiefoto’s die je nog jaren koestert! 

Vorige
Vorige

Hoe sta ik mooi op foto? 

Volgende
Volgende

Kinderfotografie: 7 tips voor de mooiste kinderfoto’s